Kostvejledning København – opskrifter og rådgivning

Daddel-kugler med butterbeans

mad2

Selvom det her lyder mærkeligt, så kast dig bare ud i det! Det er super nemt, og de smager SÅ godt, bønner eller ej. Man kan nemlig ikke smage dem.. Og 20% af kuglerne er ren protein, de er søde pga. dadlerne og smager skønt af chokolade fra kakao. Yummie! De indeholder dog kalorier, så husk lige at hvis du spiser 5 kugler svarer det til at spise en snickers på 55 gram (alm. størrelse), så nyd et par stykker til din eftermiddagskaffe en af de dage, hvor du bare trænger til noget sødt og lækkert. Og glæd dig over at der intet sukker er i, kun naturlige ingredienser.

25-30 stk

200 g butterbeans (dåse)
200 g dadler, øko
4 spsk kakao
1 spsk vaniljepulver

Tag ½ dl bønner fra dåsen og gem dem til din frokostsalat. Skyl resten af dine butterbeans og hæld dem sammen med dine dadler op i en lille gryde, sammen med en dl vand og lad det få et kort opkog. Herefter blender du alle ingredienserne i en foodprocessor og massen stilles koldt 1 time. Nu kan du rulle dem i hænderne til kugler og vende dem i enten havregryn, hakkede nødder eller kokos. Vi har med fordel frosset vores kugler vendt i kokos ned. De er stadig til at bide af, selvom de er frosne, så man kan lige servere et par iskolde kugler med frisk frugt til en sund dessert!