Kostvejledning København – opskrifter og rådgivning

Æble-rosin boller

Rosinboller 001
Min søn der elsker rosiner, udbrød et “Uhmm det her er mine nye yndlingsboller, mor!” i morges, da disse lune saftige boller hurtigt fik ben at gå på, efter de var landet på hans tallerken. Men de er også skønne. Æblerne gør dem saftige og holdbare, og rosinerne tilsætter en smule sødme. Jeg laver dem altid når jeg har et par æbler, der ikke længere er værd at lægge i skoletasken til pausefrugt.

Ingredienser:
5 dl lunkent vand
50 gram økologisk gær
1 tsk salt
2 æbler
1 håndfuld rosiner
900 gram hvedemel

Fremgangsmåde:
Bland lunkent vand med gær. Mens det opløses, skræller du to æbler og udhuler dem for kernehus. Riv dem groft og hæld dem ned i vandet. Tilsæt salt og mel og en håndfuld rosiner og ælt til dejen har samlet sig og er blevet smidig, ca. 5 minutter. Lad dejen hæve 1 time og form bollerne, som lægges på en bageplade og efterhæver ca 20 minutter. Pensl dem med lidt mælk blandet med yoghurt eller et æg og bag dem ved 220 grader i ca. 10-12 minutter.

Selvom der kun er hvedemel i denne opskrift, vil jeg til enhver tid mene at det er sundere at servere en god hjemmebagt bolle for mine børn end købebrød. Og har man betænkninger, kan man sagtens erstatte 300 gram af melet med groft rugmel eller speltmel.