Kostvejledning København – opskrifter og rådgivning

Biksemad med laks og gulerødder

Biksemad af resterne fra køleskabet er faktisk ret lækkert. Den anden dag blev det til en ret vi aldrig har prøvet før – lavet af det vi nu lige havde i køleskabet. Men ungerne elskede det, så det er ikke sidste gang jeg laver det.

Ingredienser (3 personer):
400 gram laks eller 10 laksefrikadeller i tern
1 løg
8 kogte kartofler
4 gulerødder
1 spsk olie
Persillesmør eller en let sauce med tomat og basilikum
1 dl majs

Fremgangsmåde:
Skær de kogte kartofler og laksefrikadeller i tern.
(Hvis du bruger frisk laks, så skær den i tern ca. 1,5×1,5 cm og steg den 3 minutter ved høj varme og tilsæt først til resten til allersidst).

Skær løg og gulerødder i små tern og sauter ved svag varme 5-6 minutter. Pres et fed hvidløg over, og hæld kartofler, laksefrikadeller og majs over på panden og steg i 5-7 minutter, til det hele har fået farve. Servér med en klat persillesmør, eller lav en sauce af tomat, madlavningsfløde og basilikum. En god frisk grøn salat passer godt til denne ret.