Kostvejledning København – opskrifter og rådgivning

Bønnesalat med rød grape og pinjekerner

Denne salat er både frisk og mættende. Jeg bruger den tit til pasta eller på en buffet og den vækker altid glæde. Hvis du bare skal have en let aftensmad eller frokost, kan du hakke et æg i og servere et stykke groft brød til.

Ingredienser (4 personer):
400 gram grønne bønner
2-3 store røde grapefrugter
1 pose pinjekerner
salt og peber

Bønnerne koges i max 3 minutter og overhældes med iskoldt vand. Herefter skærer du enderne af og lægger dem i et fladt fad. Skær med en skarp kniv enderne af grapefrugten og skræl den, så alle bådene kan ses. Skær med den skarpe kniv ind mellem hinderne og befri bådene, som samles i en skål. Pres med hænderne de to endeskiver og skroget der er tilbage ned i en anden skål. Rist pinjekernerne på en pande til de er gyldenbrune. Hæld 1 spsk olie i skålen med grapesaften samt lidt salt og friskkværnet peber. Fordel grapefrugtbådene på bønnerne, herefter dressingen og til sidst drysses pinjekerner over salaten. En meget enkel salat, let syrlig med masser af smag.

2015-08-12 17.46.11