Kostvejledning København – opskrifter og rådgivning

Choko light

Hvis du har brug for en dessert der ikke fylder så meget kaloriemæssigt, så kan du prøve at lave mousse som er mest baseret på yougurt og med sukkerfri chokolade. Jeg sværger til at bruge både smør og fløde og sukker, men er man på kur eller får gæster der gerne vil passe på vægten, kan denne opskrift være en ide til en lidt sundere treat efter middagen. Der er ca. 175 kalorier per person i denne dessert.

100 gram sukkerfri mørk chokolade 60%
5 dl græsk yogurt 2%
2 spsk stevia rørsukker
1 tsk vanille ekstrakt
½ dl skummetmælk
1 dl fløde light

Tilberedning

  1. Smelt forsigtigt chokoladen i mikroovnen, helst 30 sekunder ad gangen, den må ikke blive for varm.
  2. Pisk den græske yoghurt med en håndpisker til den bliver fluffy. Tilfør stevia, vanille og mælk og pisk lidt mere. Put chokoladen i, lidt ad gangen og pisk undervejs.
  3. Når al chokoladen er pisket ind i yoghurten, deles massen i 6 portioner og toppes med en smule flødeskum.
  4. Server