Kostvejledning København – opskrifter og rådgivning

Falafler med tahindressing og couscous

Det er ikke mange jeg kender, der ikke kan lide falafler. Det er en sund spise og de kan puttes i alt fra pitabrød og durumbrød, burgerboller til spidskålsblade eller man kan spise dem med en salat til, som vi gjorde i dag.

Falafler: (3 personer)

200 gram tørrede falafler eller 1 dåse økologiske. (De tørrede skal sættes i blød aftenen før)
1 løg
3 fed hvidløg
½ grøn chili
1 citron
1-2 dl solsikkeolie til at stege i

Salat:
150 gram couscous
1 agurk i meget små fine tern
10 cherrytomater med stilk i små tern
100 gram iceberg i fine tynde strimler
½ løg i meget små fine tern
1 dl finthakket bredbladet persille
1 spsk tahin
1 fed hvidløg
salt og peber

Falafler:
Blend de rå opblødte kikærter groft. Kom løg, hvidløg, persille og chili i og blend videre. Tilsæt lidt vand, hvis det bliver for tørt og smuldrende. Krydr med salt, lidt revet citronskal, citron saft og 1 spsk spidskommen. Varm olien i en tykbundet gryde eller wok og når olien er varm, steger du 4-5 falafler ad gangen. Lad dem få 1-2 minutter på den ene side, før du forsigtigt vender dem. De bliver mørke og sprøde, men inden i er de bløde, lækre og utroligt smagfulde!

Couscous salat:
Kom couscous i en skål og hæld 2,5 dl kogende vand over dem. Hæld en spsk olivenolie og salt over dem og dæk skålen med et låg eller film, og lad dem trække 7-8 minutter. Løsn dem med en gaffel og lad det køle ned. Lige før middagen røres de fintsnittede grøntsager i og salaten smages til citronsaft, salt, peber og lidt olivenolie.
Pisk tahin med 4 spsk vand, 1 presset hvidløg, salt, peber og lidt spidskommen.

Server salaten med tahindressing og falafler.

Billeder fra mobil januar 2016 047 Billeder fra mobil januar 2016 048