Kostvejledning København – opskrifter og rådgivning

Fennikel salat med friske citrusfrugter

Denne salat fik min veninde i Cortona en varm sommeraften. Vi var på malekursus og havde siddet i naturen og malet hele dagen og trængte derfor til at forkæle os selv lidt. Jeg kan slet ikke huske hvad jeg selv fik at spise, for begges opmærksomhed var på hendes helt vidunderlige og smukke salat, som jeg her har prøvet at efterligne. Dog har jeg spædet lidt op med spidskål, og efter billedet blev taget smed jeg også et par hasselnødder på, men originalversionen bestod af meget fint mandolinskåret fennikel, skiver af appelsin og rød grape, olivenolie samt hele rosenpeber. Nogle helt unikke smage, der sammen går op i en højere enhed. Server som forret med et lækkert brød til eller sæt den på sommerbuffet’en.

Salater til forside 037

Ingredienser til 2 personer
½-1 fennikel
1 appelsin
1 rød grape eller blodappelsin
1 spiseske olivenolie blandes med lidt salt og appelsinsaften (der er tilover fra appelsinerne blev skåret).
Skær fennikel meget fint, evt. på et mandolin jern, skær både (uden skal) fra appelsin og grape. Bland med dressingen og lad salaten trække en times tid i køleskabet før servering. Hvis du synes lakridssmagen er for voldsom, så kan du bruge ½ fennikel og ½ spidskål.