Kostvejledning København – opskrifter og rådgivning

Fiskefilet med røget laks

Denne ret blev til i panik, fordi jeg var kommet sent hjem fra arbejde en dag, skulle gøre min søn en tjeneste der tog tid, og fik gæst til middag en halv time efter. Jeg havde heldigvis overvejet i løbet af dagen, hvad jeg skulle stille op med fiskefileterne, og jeg havde snydt ved at købe en salat i fakta på vej hjem. Det endte med at vores aftenmåltid tog mig under 10 minutter at forberede og der var mad da min gæst dukkede op 🙂

Ingredienser (2 personer)

5 mindre fiskefileter (300 gram)
2-3 skiver røget laks (100 gram)
1 forårsløg
1 håndfuld persille

Læg alle fileterne ud på et skærebræt og læg et stykke røget laks i midten af fileten. Ovenpå drysser du hakket forårsløg og persille. Rul fileten sammen og læg den med lukningen nedad i et ildfast fad. Smør evt. lige fadet en gang med vand på en madpensel. Hvis der er forårsløg og persille tilbage, kan du drysse lidt over fileterne. Læg et stykke staniol løst henover og sæt fadet i ovnen 25 minutter ved 190 grader. Kan serveres med en lækker salat. Jeg snød og købte en spinatsalat med æbler, grovpasta, gulerødder, radisser og agurk. Jeg lavede selv en dressing, fordi jeg kan godt lide at vide hvad jeg spiser og det er ikke altid så gennemskueligt ved købedressinger. Hvis du have mere fyld, kan du evt. tilsætte lidt feta til salaten, supplere med groft brød. Eller koge kartofler eller ris samt servere et par skefulde hollandaise sauce til.

Spiser du alene, kan halvdelen nemt gemmes til frokost dagen efter!

Min dressing:
2 spsk olivenolie
1 spsk limesaft
1 tsk blomsterhonning
½ tsk salt
½ tsk tørret kværnet hvidløg
Peber