Kostvejledning København – opskrifter og rådgivning

Flanksteak med krydret kål

100 gram flanksteak
salt & peber
100 gram kartofler (2 mindre)
1 spsk mayonaise (ægte, af god kvalitet)
½ fed hvidløg
200 gram snittet hvidkål
1 spsk spidskommen
1 tsk karry

Skær kartofler i firkanter eller både, og pensl dem med olivenolie og drys med dit favoritkrydderi. Rist dem enten på panden eller i ovnen, 15-20 minutter (Endnu bedre, hvis du har kogt et par stykker for meget dagen før, så kan du lave brasede kartofler, det går lidt hurtigere). Steg kødet 3-5 minutter på hver side, afhængigt af tykkelse. Når et stykke kød er færdigstegt, føles det som når du trykker fingeren ned i blommen mellem tommel og pegefinger på en knyttet hånd. Drys med salt og peber.
Rist krydderierne i olivenolie, og lynsteg herefter hvidkålen i 2-3 minutter. Bland mayonaisen med hvidløg og server din hjemmelavede aioli til kartoflerne.

S