Kostvejledning København – opskrifter og rådgivning

Frisk forårssalat med hvidkål, appelsin og granatæble

Denne salat er bare super nem at lave, smuk at se på, og den smager frisk og saftigt. Jeg elsker at mixe kål med frugt, for det er bare en gudeskøn kombination! Denne salat har ikke en dressing, jeg bruger bare saften fra de appelsiner jeg skærer ud. Det fungerer fint. Men du kan sagtens lave en let oliedressing med appelsinsaft i – i stedet for eddike eller citron. Du kan også med held drysse en håndfuld ristede halve hasselnødder over, inden servering, det ville klæde salaten rigtig godt!

Ingredienser (4 personer):
1 lille hvidkål, uden stokken (400 gram)
4 appelsiner
100 gram granatæblekerner

Fremgangsmåde:
Skær hvidkålet i fine strimler
Skær de to ender og herefter skrællen af appelsinerne inkl. hinden, så du skærer ind til den rene appelsin. Udskær bådene fra hinderne og pres saften fra enderne af appelsinen ned over salaten.
Bland og hæld granatæblekerner over.