Kostvejledning København – opskrifter og rådgivning

Græskar salat

Det kan godt føles lidt svært at spise salat når det er blevet koldt udenfor, så hvis du har det sådan, så lav en mere mættende salat, der kan serveres lun. Så bliver det straks nemmere at gå om bord i.

Jeg lavede græskarskiverne i ovnen og mens de hyggede sig i varmen, skar jeg resten af grøntsagerne og hældte kogende vand over dem 3 minutter, som de trak i under låg, så var det lige til at mikse, da græskaret var færdigt.

Ingredienser:
1 Hokkaido græskar
salt og ramsløg (jeg brugte ramsløg & salt blanding på glas)
½ broccoli
3 gulerødder
2 dl edemamebønner
½ dl tranebær
10 saltede mandler
50 gram fetaost

Skær hokkaidoen i skiver og pensl dem med olivenolie, drys med salt og krydderurt og bag dem ved 180 grader i 25 minutter. Lad dem køle lidt af.
Skær grøntsagerne i mundrette størrelser og læg dem i en skål med låg til. Hæld kogende vand over dem og lad det trække under låg i 3 minutter, hvorefter du hælder dem over med koldt vand 2 gange. Bland det hele på et fad og drys hakkede saltmandler, tranebær og feta over. Jeg spiste salaten til en vegetarbøf og kogte kartofler vendt i brunet smør og persille. Men salaten er god, hvad enten du spiser fisk, kylling, hakkebøffer m.m. Og lækker i sig selv at tage med i en boks til frokost!

mad3