Kostvejledning København – opskrifter og rådgivning

Grøn detox

Denne suppe er ganske mættende med god tyngde fra de grønne linser. Det er en smuk grøn, meget rensende suppe at spise i et par dage, morgen – middag og aften. På 3. dagen kan du koge et stykke kylling til aftensuppen med en klat smør over.

Ingredienser:

500 gram broccoli
100 g forårsløg
1 spsk olivenolie
50 g skalotteløg
1 spsk timian, frisk
7,5 dl vand
1 terning grøntsagsbouillon
2 dl grønne ærter frost
2 dl linser, grønne fra Puy, skyllede
250 g spinat, helbladet

Varm olien i en stor gryde og steg løgene 3-5 minutter over medium varme. Tilsæt broccoli og timian og sautér i 5 minutter. Hæld bouillon og vand på sammen med de skyllede linser og kog i 25 minutter. Tilsæt til sidst de grønne ærter og spinaten og kog endnu to minutter. Smag til med salt og peber. Opbevar suppen i køleskabet og tag den portion ud du skal spise, og varm den op per måltid.