Kostvejledning København – opskrifter og rådgivning

Grove kærnemælksboller

Nogle boller opstår hen ad vejen, ud fra resterne i køleskabet og skabene.. Således blev disse til i morges. Det har været en weekend med alt for meget kød og alt for meget fed mad og vin, så mandagen skal starte sundt ud. Disse boller er knasende lækre og fyldt med fibre og grove kulhydrater. Jeg spiste den første med pesto, et spejlæg, en håndfuld tomater og ærtespirer. Simpelthen bare lækkert..

3 dl kærnemælk
3 dl vand
40 gram økogær
1 tsk salt
1 dl havregryn
1 dl blandede speltflager, frø og knækkede hvedekerner8 dl grahamsmel
6-7 dl hvedemel

Varm kænemælk og vand forsigtigt op til det er lunt, og opløs herefter gæren i væsken. Bland kerner, frø og gryn i og herefter grahamsmelet. Rør let rundt og tilsæt til sidst salt og hvedemel. Der røres et par minutter og dejen sættes til side 1 times tid. Formes til boller, som du kan dyppe først i vand og så i frø eller birkes og sættes på en bageplade. Efterhæv 30 minutter, og bag bollerne ca. 10 minutter ved 210 grader.

IMG_6290