Kostvejledning København – opskrifter og rådgivning

Gulerodssuppe med ingefær

2015-09-12 17.54.54

Ingefær, gurkemeje og hvidløg er alle stærkt udrensende og sammen med gode friske grøntsager bidrager de din krop med en masse A og C vitamin, mangan og kalium. Så du stilles godt tilfreds, både i forhold til smag og nydelse.

Ingredienser:
2 spsk olivenolie
1 stort løg
2 fed hvidløg
1 tsk gurkemeje
2 spsk revet ingefær
10 store gulerødder
1 stor sød kartoffel
1 dåse flåede hakkede tomater
1 gul peber
6 dl kogende vand + 1 bouillonterning
1 spsk friskhakket timian
salt og friskkværnet peber

Fremgangsmåde:
Varm olien og steg ved svag varme løg og hvidløg i 5 minutter, uden de bruner. Herefter tilsættes ingefær, gurkemeje, gulerødder, kartoffel og den gule peber samt bouillonvand og de flåede tomater. Lad det simre 15 minutter, tilsæt timian, salt og peber og lad det simre 5 minutter længere. Spis med en klat græsk yoghurt og lidt hakkede krydderurter på toppen.