Kostvejledning København – opskrifter og rådgivning

Gulerodssuppe med røde linser og indisk touch

Dette er en af mine yndlingssupper. Den hører nok mest efterår og vinteren til, men det er vegetarsuppe, der emmer af smag pga de ristede indiske krydderier. Selv de af mine veninder, der ikke er glade for linser og bønner, er vild med denne suppe!

Ingredienser: (4 personer)
7 store gulerødder
2 løg
3 fed hvidløg
3 dl skyllede røde linser
1 dåse (400 gram) hakkede flåede tomater
12 dl vand
1 citron
2 spsk spidskommen
1 rød chili
1 tsk gurkemeje
2 cm ingefær
2 spsk olivenolie
Havsalt

Fremgangsmåde:
Skræl gulerødderne og skær dem og løget i tern. Hæld grøntsagerne i gryden sammen med de skyllede røde linser, 12 dl vand, de hakkede flåede tomater og en bouillonterning. Kog det hele i 20-25 minutter. Gør klar til at riste krydderier på en pande: pres hvidløget, riv ingefæren fint, skær chilien i fine tern (udelad kernerne, medmindre du vil have suppen rygende stærk) og hæld spidskommen og gurkemeje op på en tallerken. Skær citronen over.
Hæld olivenolie på panden og når den er varm hælder du krydderier, ingefær, hvidløg og chili på panden og rister det 1-2 minutter (må ikke branke) Så presser du citronen ned over og hælder pandens duftende indhold over i suppen, som nu er klar til servering. Enten med groft brød, grissini, et grønt drys af koriander eller persille, lidt fløde eller hvad du foretrækker. Du kan også tilføje lidt kylling eller kammuslinger, hvis du ikke er hooked på vegetarisk mad i dag.