Kostvejledning København – opskrifter og rådgivning

Hindbærkoldskål

Koldskål er virkelig en skøn sommerspise. Jeg tror det var en af de første ting jeg lærte at lave selv, måske næst efter æggesnaps. I dag har jeg tilsat hindbær, der giver et ekstra spark af syrlighed til den fede mælk. Helt vidunderligt og dejligt forfriskende som mellemmåltid eller en frisk dessert.

Koldskål til 3-4 personer:

2 æggeblommer
3 spsk rørsukker
1 tsk vanille sukker eller korn fra en ½ stang½ liter kærnemælk
½ liter tykmælk
Saft af en ½ citron
1 bakke hindbær

Fremgangsmåde:
Pisk æggeblommer, vanille og sukkeret indtil sukkeret er opløst, ca. 1 minut. Hæld kærnemælk, tykmælk og citronsaft i, og blend til sidst (med en stavblender) 10-15 hindbær i koldskålen. Sæt skålen i køleskabet en times tid, til den er iskold, og server med kammerjunker og flere hindbær.