Kostvejledning København – opskrifter og rådgivning

Hotdogs med økopølser og hjemmelavede brød

mobil mad 007
Ingredienser til pølsebrød:

5 dl lunkent vand
25 gram gær
800 gram hvedemel
100 gram grahamsmel
2 spsk sukker
1 tsk groft salt
2 spsk yoghurt naturel eller creme fraiche
50 g. blødt smør
evt. 1 sammenpisket æg til pensling

Fremgangsmåde:

Skær smørret i små tern og lad det stå i 15 minutter til det er blødt. Hæld det lunkne vand i en skål og rør gæret ud heri. Tilsæt mel, sukker og salt og rør godt sammen.  Ælt det bløde smør ind i dejen, ca fem minutter til dejen er helt smidig. Dæk skålen med et viskestykke og lad dejen hæve ca. 1 time. Vend dejen ud på et meldrysset bord og del dejen i 2 kulger. Rul hver kugle ud til en pølse og del hver pølse i 7-8 stykker. Rul hvert stykke som et lille pølsebrød og læg dem over på en bageplade med bagepapir. Sørg for at der er plads mellem brødene, så de kan hæve. Lad brødene hæve ca. 1 time.
Pensl pølsebrødene og bag i 10-13 minutter ved 220 grader. Tag brødene ud af ovnen og læg dem forsigtigt i et viskestykke og dæk dem til, indtil de spises, så de ikke blive hårde/sprøde.

Syltede agurker:
½ agurk
1 dl eddike
½ dl sukker
½ dl vand

mobil mad 001

Fremgangsmåde:
Skold et syltetøjsglas og lad det lufttørre.
Snit den halve agurk fint på et mandolinjern. Drys lidt groft salt over skiverne, og lad dem trække ca. 10 minutter. Knug vandet af dem og læg dem ned i glasset. Rør hyldeblomsteddiken med sukker og kogende vand til sukkeret er opløst og hæld det over agurkene. Rør forsigtigt rundt og sæt glasset i køleskabet til du skal spise agurkerne. Dog skal de som minimum trække ½ time i lagen.