Kostvejledning København – opskrifter og rådgivning

Hvidløgssuppe med broccoli

Hvidløgssuppe med broccoli:

1 broccoli uden kronerne
5 fed hvidløg
½ grøntsagsbouillon
½ liter vand
1 tsk paprika
1 tsk spidskommen
½ tsk gurkemeje
salt efter smag

Skær alle toppene af broccolien og gem dem til en salat. Skræl stilken for den trægede yderste del og skær den i fine ringe af ca 1 cm. Pil alle hvidløgsfeddene og skær dem i halve. Rist dem i olie ved svag varme i 10 minutter. Drys paprika og spidskommen over hvidløgsfeddene og rør dem godt sammen. Vip alle feddene ud til en af siderne og mos dem med en gaffel. Herefter hælder du grøntsagsboillon over og lader det simre i 10 minutter. Så skal broccoliskiverne i og de simrer også i 10 minutter. Smag til med salt. Du kan vælge om du vil blende den eller spise den som den er. Denne suppe er god og meget udrensende! Tilsæt evt. lidt ris, små pastaer eller et stykke ristet surdejsbrød i bunden af skålen, inden suppen hældes over. .