Kostvejledning København – opskrifter og rådgivning

Kokoskage med citronglasur

Min kærestes far skulle forkæles i weekenden, så den stod på gammeldags mad og selvfølgelig også kage til kaffen. Efter hans eget valg, blev det kokoskage, og der var ikke en krumme kokos tilbage, da weekenden var gået. Unge som gamle havde kastet sin kærlighed på kagen og væk var den!

Ingredienser:
250 gram smør
200 gram sukker
4 æg
230 gram hvedemel
2 tsk bagepulver
75 gram kokos
1 tsk salt

Fremgangsmåde:
Tag smørret ud af køleskabet ca. 20 minutter forinden. Rør det lyst og luftigt med sukkeret, ca. 4 minutter. Hæld derefter 1 æg i, et ad gangen og pisk godt når alle 4 æg er kommet i. Bland mel, salt og bagepulver. Læg røremaskinen væk for hvis du pisker mere i dejen, bliver den tung og kedelig. Fold forsigtigt melet i – sigt det gerne gennem en si, så det er helt fint når det kommer i. Til sidst røres kokosmelet forsigtigt i.
Dejen hældes i en smurt rugbrødsform og bages i 60 minutter ved 180 grader. Når kagen er afkølet, blandes 100 gram flormelis med saften fra en citron samt lidt kogt vand til en glasur, der hældes over kagen. Hvis du vil have lidt glasur længere ned i kagen, kan du stikke med en gaffel i overfladen, inden du hælder glasuren over kagen. Pynt kagen med lidt kokos, der er ristet lysebrunt på en tør pande.