Kostvejledning København – opskrifter og rådgivning

Koldhævede grovboller

boller 003

Lækre koldhævede grovboller

5 dl koldt vand
20 gram økologisk gær
2 spsk hytteost 4,5%
3 dl hvedemel
5 dl groft mel, graham, rug eller grovspelt
1 dl havregryn, kerner, frø eller nødder
1 tsk salt

Bland dejen i en skål. Den skal være flydende men ikke tynd. Dæk skålen med et låg, witawrap eller en stor frysepose og sæt den i køleskabet natten over, mindst 10 timer.

Næste morgen tændes ovnen på 225 grader, sæt boller på en bageplade med to skeer. Hvis du har lyst kan du drysse korn og kerner ovenpå bollerne. Når ovnen er varm sættes bagepladen med bollerne ind og bages 10-13 minutter. Du kan høre når bollerne er færdige, ved at tage en bolle ud, slå på undersiden af den. Hvis bollen lyder hul, er den færdig.