Kostvejledning København – opskrifter og rådgivning

Laks i butterdej

Maj 2015 038
Her i huset elsker vi fisk i alle afskygninger, men laksen er nok den mine børn bedst kan lide, og derfor den fisk vi spiser mest. Denne ret nød min søn og jeg med stor fornøjelse, og opskriften strækker derfor til 2 personer!

Laksen får her et fint overtræk af butterdej og kompagneres med lækre kartofler og lidt honningristede gulerødder og tranebær. Lad os sige at dette er en weekend ret. Den har lidt flere kalorier på bagen pga. butterdejen og smørret i kartoflerne, så nyd den lørdag aften med et glas hvidvin og måske ovenpå en god løbetur! Så kan den bestemt også nydes med den bedste samvittighed i verden!

300 gram laks
En rulle butterdej
Ramsløg
Brøndkarse
salt og peber

500 gram kartofler
30 gram smør smeltet

4-5 gulerødder
1 spsk flydende honning
1 spsk rapsolie
Timian
Tranebær

Hak laksen groft og bland den med ramsløg og brøndkarse, og krydr med salt og peber. Fordel laksen på butterdejen og læg låg over. Brug evt. en gaffel til at lukke alle kanterne. Pensl butterdejspakkerne med et æg og sæt dem i ovnen ca. 30 time ved 185 grader.

Skær 5-7 kartofler fint på et mandolinjern. Smelt smørret og hæld det over kartoflerne i en skål og bland dem godt med smørret. Læg dem i små rosetter på en bageplade og bag dem i ca. 20 minutter ved 185-200 grader.

Skær gulerødderne i lange strimler og bland dem med honning, olie og timian. Sæt fadet i ovnen 15 minutter ved 200 grader, og vend dem godt med olien bagefter og hæld en håndfuld tørrede tranebær over.