Kostvejledning København – opskrifter og rådgivning

Lilla blomkålssalat

Det var svært for gæsterne at gætte hvad salaten bestod af, og der blev gættet på både rødkål og rød spidskål, men det er altså heller ikke hver dag man ser et lilla blomkål! Det fangede min nysgerrighed og jeg tænkte, hvorfor ikke gå hele vejen, så jeg fandt noget mere lilla-ish.. Og det blev der så denne smukke salat ud af! Hindbær vinaigretten er fantastisk i, man kunne også bruge brombær, for at holde farven, men jeg havde lige en smule af den flotte pinkfarvede dressing i køleskabet.
ny-sept-2016-020

Ingredienser (til 6 personer):
1 lilla blomkål
1 pose pinjekerner
4 friske figner
½-1 dl tranebær
4 spsk dressing vendes i salaten, resten serveres i skål ved siden af.

Fremgangsmåde:
Riv blomkålet på den grove side af rivejernet. Rist pinjekerner og køl dem ned. Skær fignerne i skiver, bland blomkål med dressing, pynt med de andre ting, evt en grøn top af en krydderurt og server den smukke salat. Vi fik den til spinatravioli med tomatsauce, men den vil også være lækker til grillet kød.

Dressing (brug halvdelen i salaten og gem resten til bordet):
1 dl olivenolie
Saften af 2 citroner
2 spsk honning
15 hindbær
½ tsk salt
Blend det hele godt og smag til om der skal mere sødt, salt eller surt i.