Kostvejledning København – opskrifter og rådgivning

Linsesalat med halloumi ost

Dette er en supernem og lækker salat, som de fleste vegetarer elsker, fordi linserne er gode proteiner og halloumiost er kåret som vegetarenes bacon, pga. den seje konsistens og lækre salthed.

Ingredienser:
3 dl grønne bønner
6 tomater
1 lille rødløg
2 fed hvidløg
Saften fra ½ citron
2 spsk olivenolie
salt og peber
200 gram halloumi ost

Skyl linserne i en sigte et par gange i koldt vand og kog dem 15 minutter. Lad dem afkøle. Skær tomaterne og løget i små tern. Pres hvidløgsfed, og bland det hele i en skål. Lav en dressing af olie og citronsaft, salt og peber og hæld over linserne. Halloumien steges ved høj varme enten på en stegepande eller en grillpande (eller grill) i ca. 3 minutter på hver side. Server til fisk, vegetarfrikadeller, hakkebøffer, kylling, ovnbagte auberginer med fyld eller hvad du føler for.

IMG_6317