Kostvejledning København – opskrifter og rådgivning

Brunchboller med kokosolie og 3 slags mel

brød 003

Et par fiberrige lækre saftige boller, til morgenbordet, burgere eller madpakken. Du kan lave dejen på under 10 minutter:

Ingredienser:
4 dl minimælk
1 dl vand
2 spsk kokosolie
40 g øko gær
1 tsk salt
2 dl havregryn
3 dl grahamsmel
3 dl speltmel
3-4 dl hvedemel

Fremgangsmåde:
Lun mælk og vand til ca 35 grader. Hæld det i en skål med kokosolie og gær. Når gærret er opløst, hælder du salt, havregryn og melet i og rører eller ælter godt i 5-10 minutter. Lad dejen hæve lunt i 30 minutter, hvorefter du former 10 boller med våde hænder og drysser med havregryn. Lad bollerne efterhæve på pladen ca. 40 minutter, og bag dem i ovnen ved 210 grader i ca. 12 minutter.