Kostvejledning København – opskrifter og rådgivning

Marie Holms fastelavnsboller

Eller også er det hendes farmors.. Gode er de ihvertfald, og fordi vi hovedsageligt lever sundt i hverdagen, er der altid tid og plads til lidt kage i weekenden.. Mums! Grunden til at de findes her på Sund Hverdag er, at sitet også fungerer som min huskeliste 🙂 Så nu er de gemt godt, sammen med Claus Meyers hveder til St. Bededag..

Farmors fastelavnsboller (12 stk.)

Farmor havde ikke adgang til sigtet hvedemel fra Skærtoft Mølle, fed polynesisk vanille fra Chokolade Compagniet og Valrhona-kakao, men det har vi heldigvis, og derfor bliver de her old school fastelavnsboller så gode, så gode. Opskriften er fra Marie Holm, der laver Danmarks bedste buddinger! Så er det sagt!

Dej:

175 g smør

250 g hvedemel

½ tsk kardemomme, stødt

½ spsk lys rørsukker

1 ¼ dl mælk

20 g gær

1 æg

Creme:

2 æg

2 spsk lys rørsukker

2 ½ tsk maizena

2 ½ dl mælk

½ stang vanille

Dej: Smuldr smør i mel ved først at hakke det med en kniv, og derefter nulre med fingrene. Tilsæt kardemomme og sukker. Lun mælken til den er lillefinger-varm, og rør gæren ud i den. Bland mælken i dejen sammen med ægget, og ælt til en glat dej. Måske skal der mere mel i. Lad dejen hæve tildækket på køkkenbordet i 30 minutter.

Creme: Pisk æg, sukker og maizena sammen i en tykbundet gryde, til det ikke klumper mere. Tilsæt mælk, vanillekorn og –stang, og bring cremen i kog under piskning. Kog cremen i et par minutter, og lad den så afkøle lidt.

Rul dejen ud til et stort rektangel, og skær den ud i 12 firkanter. Brug en paletkniv, så du ikke ridser køkkenbordet. Læg en skefuld creme på hvert dejstykke, løft forsigtigt hvert stykke op i hånden, fold hjørnerne ind, og form til en bolle. Læg bollerne på en bageplade med bagepapir med samlingen nedad. Efterhæv bollerne i 20 minutter, og bag dem ved 200° i ca. 15 minutter.

Lad fastelavnsbollerne køle lidt, før du overtrækker dem med en glasur af god kakao, flormelis og kogende vand. Og så er der serveret!