Kostvejledning København – opskrifter og rådgivning

Mine yndlingsfalafler

Opskriften til disse skønne falafler kommer fra Årstidernes skønne måltidskasser, og de har været min favorit lige siden jeg smagte dem første gang! De emmer af smag, de er super sprøde og mørke udenpå, men saftige og bløde indeni!

Du skal bruge:

200 g kikærter, tørrede
1 mellemstort løg
1 fed hvidløg
50 g persille
½-1 rød frisk chili (efter smag)
2 tsk spidskommen, stødt
2 spsk citronsaft
1 tsk citronskal
1 tsk salt

Opblød kikærter over natten. Hæld vandet fra når du skal bruge dem, og blend dem med det vand der hænger ved, i en foodprocessor. Hak løg, chili og hvidløg fint og hæld dem op til kikærterne, sammen med saft fra en ½ citron og 1 tsk revet citronskal og spidskommen. Hvis farsen virker for tør, så tilsæt lidt mere vand.

Varm vegetabilsk olie op i en wok, så olien går ca. halvt op over falaflerne. Form falafler til aflange kugler, brug en teske og pres farsen godt sammen, så de har størrelse som en valnød. Steg dem ca 4 minutter og lad dem afdryppe på køkkenrulle et par minutter.
Server i fladbrød med masser af frisk salat, evt. blandet med couscous, korianderblade og tahindressing.