Kostvejledning København – opskrifter og rådgivning

Rosenkål med blommer og chiliristede svampe

Denne salat blev til ved lidt af et tilfælde. Jeg elsker at putte edemamebønner i mine salater med rosenkål, synes de to grøntsager går så godt sammen. Men i lørdags var der ikke flere bønner tilbage i fryseren. Så jeg kiggede rundt og fik øje på en smuk rød blomme og tænkte: Hvorfor ikke? Og det blev faktisk overraskende frisk og lækkert, og lækkert spicy med de chiliristede champignons! Det skulle du tage at prøve 🙂

2015-09-05 18.40.43

Ingredienser:
300 gram rosenkål
250 gram brune champignon
1 stor blomme
1 spsk frisk basilikum (hakket)

Fremgangsmåde
Skær ½ cm af stokken samt de yderste blade af hvert rosenkål. Halver dem.
Rens champignonerne og rist dem 6-8 minutter i lidt olie (de er færdige når væden er fordampet). Når der er et minut tilbage, drysses de med lidt chiliflager og en anelse salt. Lad dem køle af på et stykke køkkenrulle, der kan suge olien. Skær blommen i både og hak lidt frisk basilikum.
Varm 1 spsk olivenolie op og rist rosenkålene 2-3 minutter til de er let brunede. Hæld ½ dl bouillon eller hvidvin over og lad det dampe væk. Krydr med lidt salt. Når rosenkålene har fået 5 minutter i alt på panden, tages de af. Når de er let afkølede blandes de med blomme, basilikum og champignons.