Kostvejledning København – opskrifter og rådgivning

Struttende lækre rosenkål

mad feb 2015 036

En af de grøntsager jeg husker allerbedst fra min barndom er rosenkål. Jeg var ikke ubetinget vild med dem, men det var min mor, så vi fik tit rosenkål. Det må være derfor jeg har vænnet mig til smagen og i dag elsker jeg virkelig den grøntsag. Dog skal man huske på, at man behøver ikke koge dem 20 minutter som vor mormor gjorde. Rist den i lidt olie og tilsæt lidt olie og citron. Så er du garanteret at den viser sig fra sin bedste side! Her kommer en salat der gør sig godt som tilbehør til ca. 6 personer. Server den til frikadeller, en omelet eller til frokost med lækkert brød til.

600 g rosenkål
2 spsk olivenolie, ekstra jomfru
300 g svampe
100 g edemamebørnner
1 tsk rapsolie
1 tsk sesamolie
2 spsk citronsaft
½ tsk salt

Hæld kogende vand over edemamebønnerne og lad dem stå 2 min. Hvis du har bønner i bælge, tager du bønner ud af bælgen og lægger dem til side i en skål. Rist rosenkålene til de er godt gyldne og hæld ½ dl vand eller hvidvin over og lad dem simre 2 minutter. Tag dem af panden og læg over i en skål. Herefter rister du svampene 8-10 minutter og lægger dem over til rosenkålet. Bland citron saft med olie og hæld over salaten sammen med 80-100 gram edemamebønner. Server lun. Man kan også, som en anden lækker variation, bruge 300 gram skalotteløg i store både og 80 gram granatæblekerner sammen med rosenkål. Til denne variation, kan man evt. tilsætte 1 tsk ahornsirup til dressingen der går godt i spænd med skalotteløgene.