Kostvejledning København – opskrifter og rådgivning

Spaghetti med kødboller i tomatsauce

Jeg er sikker på at dine børn vil elske denne ret. Mine børn var helt stille da de spiste og der var ikke meget tilbage i skålene, da de var færdige. Det er en rigtig comfort-food ret 🙂

Ingredienser (4 personer):
Lav gerne dobbeltportion, så du har kødboller til fryseren!)
500 gram hakket økokylling
1 stort løg, fint revet
2-3 store fed hvidløg
1 bundt persille, finthakket
Revet skal af 1-2 citroner
1 æg
½ dl havregryn
½ dl mel
½ dl mælk
2 tsk salt
1 tsk stødt peber

Lav farsen og lad dem hvile 1 time i køleskabet. Gør hænderne våde med olie og form kødboller, små bolde i størrelse med en valnød. Lag dem på bagepapir og bag dem i ovnen 15 minutter ved 190 grader.

Tomatsauce:
2 dåser hakkede flåede tomater
2 fed hvidløg
1 lille løg
2 spsk tørret timian og rosmarin
½ dl fløde
Rist det hakkede løg og hvidløg i 1 spsk olivenolie. Hæld tomat på, krydderurter og fløde. Smag til med salt og peber.

Kog spaghetti og fordel i 4 skåle, hæld sauce og kødbollerne over. I min ret var der også ristede pølser og lidt ærter.