Kostvejledning København – opskrifter og rådgivning

Spread med grønne linser, rødbede og solsikkefrø

Mad marts 2015 023

  • 150 gram grønne linser – skyllede og afdryppede
  • 1 fed hvidløg
  • 1 skalotteløg
  • 1/2 tsk salt
  • 1/2 tsk peber
  • 2 spsk solsikkefrø
  • 1  lille rødbede fint revet
  • 1 spsk olivenolie
  • 2 spsk citronsaft
  • 2 spsk hakket persille
  • 2 pitabrød skåret i kvarte

Tilberedning

  1. Kog linserne i 15-20 minutter med et skalotteløg og et fed hvidløg og evt. en kvart boillonterning. Blend dem med citronsaft, olivenolie, salt, og peber til en fin konsistens.
  2. Rist solsikkefrø på en tør pande. Lad dem køle af og bland dem med salt, peber, revet rødbede og persille, og bland med linsemassen.
  3. Opvarm pitabrød i ovn, mikroovn eller brødrister 1-5 minutter og server med spread på. Pynt med persille.