Kostvejledning København – opskrifter og rådgivning

Squash frikadeller

Disse frikadeller er fast indslag i vores hverdag, efter jeg mødte min kæreste for 9 år siden. Han har været vegetar i 25 år og er mester udi grøntsagsfrikadeller. Man kan lave frikadellerne kun med squash, løg og hvidløg, men jeg kan nu godt lide at smide en stor håndfuld revet gulerod, hakket grønkål eller spinat i, og nogle gange river jeg stokken af en broccoli og hælder i. Find din egen yndlingsvariant af nemme frikadeller, der er sunde og nemmere at fordøje end de lavet af kød.

Ingredienser (ca. 15 store frikadeller)
2 små squash, ca. 15 cm
1 mellem løg
2 fed hvidløg
1 håndfuld andre grøntsager, revet eller snittet
4 små æg
1½ dl rasp
1½ dl havregryn
2 tsk salt
Peber
Hvis du vil have en fastere variant, kan du evt. tilføje 1 dl hvedemel eller kikærtemel
Olie til at stege i

Fremgangsmåde:
Riv og snit grøntsagerne. Hvis du har en foodprocessor kan du smide det hele derop i, og have farsen klar på få minutter. Ellers er det frem med rivejernet.
Bland det hele i en stor skål og sæt på køl i 20 minutter. Varm olien og læg skefulde af farsen på panden. Steg frikadellerne ca. 6-7 minutter på hver side. Skru en smule ned for varmen efter 3-4 minutter.

De er gode både i en sandwich til frokost, i en burger, sammen med salat eller de kan bare serveres som traditionelle frikadeller med kartofler og tilbehør til.

2015-10-05 12.22.27 2015-10-05 12.23.452015-10-05 12.56.38