Kostvejledning København – opskrifter og rådgivning

Tomat- og grønkålssuppe

Denne suppe er super udrensende pga. grønkålen, tomaterne og hvidløget, og så smager den skønt med noterne fra den stærke karry.

400 g tomater, hakkede, flåede
5 dl grøntsagsbouillon
2,5 dl linser, grønne, skyllede
1 stor sød kartoffel
1 stk løg
1 grøn peberfrugt
1 spsk karry
3 fed hvidløg
1 squash
3 dl grønkål

Sauter løg og karry et par minutter ved svag varme (hæld lidt vand ved, hvis det begynder at brænde på). Tilsæt sød kartoffel, hvidløg og karry efter 3 minutter og steg videre i 5 minutter. Tilsæt tomater, linser, grøntsagsbouillon og lad det simre i 45 minutter. Tilsæt til sidst grønkål og grøn peber og kog suppen 10 minutter mere.

Spis suppen som den er, eller tilsæt 2 glas vand, hvis suppen er for fyldig.

Valgfrit: Du kan også tilsætte spidskommen og Garam Masala sammen med karry efter smag.