Kostvejledning København – opskrifter og rådgivning

Hjemmelavet granola med skyr og frugter

2016-01-27 20.07.36

Det er ikke svært at lave sin egen hjemmelavede granola, og det smager bare meget bedre, end det man kan købe i supermarkedet. Her er en god portion, der holder sig ca. 3 uger køligt i en lufttæt beholder. Spis den med skyr eller yoghurt eller din egen shake af frugt og mælkeprodukter.

Ingredienser:

5 dl havregryn
1 dl hakkede eller hele nødder og mandler
1 dl tørret frugt, som fx. abrikos, rosiner, tranebær eller kirsebær
½ dl frø (solsikke, græskar, sesamfrø)
80 gram akaciehonning, ahornsirup aller agave
75 gram smør eller vegetabilsk olie uden smag (solsikke eller vindruekerne)
Vaniljepulver fra ½ vaniljestang
80 gram vand
½ dl kokossukker
1 tsk kanel, kardemomme eller lakridspulver

Fremgangsmåde:
1. Kom honning, vand og smør i en gryde. Flæk den halve vaniljestang, skrab kornene ud, og bland dem med kokossukkeret. Kom vanilje og sukker i gryden. Tilsæt kanel og salt, og lad massen koge op.
2. Bland havregrynsflager, mandler/nødder, kerner og frø og hæld ned i den varme masse i gryden og bland godt. Spred det ud på en bradepande dækket med bagepapir.
3. Sæt bradepanden i ovnen ved 140 grader, og rist granolaen i 3 omgange á 35 minutter. Vend godt rundt i granolaen efter hver omgang i ovnen.
Opbevar din granola i et lufttæt bæger i køleskabet eller køligt i et skab.