Der var engang, hvor jeg kun spiste lasagne på EN måde.. Med hvide pastaplader og kødsauce. Det er ved at være en del år siden, og de sidste mange år har jeg afprøvet mange varianter. Vegetar lasagne på mange mange måder, men også lasagne hvor pastapladerne er erstattet af tynde skiver af aubergine, eller som her, med kålblade. Prøv dig frem næste gang du skal lave lasagne. Det er kun din egen fantasi der stopper dig!
Ingredienser (2 personer):
1 savoy kål
1 flaske mosede tomater (700 gram)
1 dl røde linser
1 løg
2 fed hvidløg
1 spsk spidskommen
1 tsk salt
1 knivspids peber
1 stor aubergine eller 2 små
Fremgangsmåde:
Tænd ovnen på 190 grader, og skær auberginen i ca. ½ cm tynde skiver. Pensl dem med olie og lad dem blive let brune i ovnen, ca 20 minutter. Imens kan du skylle og koge de røde linser 15 minutter.
Kålbladene dampes 2 minutter i kogende vand, hvorefter de lægges til side.
Steg krydderier, løg og hvidløg og hæld tomatsaucen over. Bland de kogte røde linser i og smag til med salt og peber.
Nu kan du lægge lasagnen sammen. Smør bunden af et ildfast fad med olie, og læg halvdelen af kålbladene på. Læg halvdelen af auberginerne på og halvdelen af saucen. Gentag og drys til sidst med ost. Bag lasagnen i 20 minutter ved 200 grader. Servér med en god salat, et groft madbrød og oliven!