For et par uger siden skulle jeg finde på noget nemt at lave til min kærestes forældre, der kom til middag. Selvom hans far elsker kartofler, blev vi enige om, at pasta var nemmest for os den dag. Og så var det jeg kom i tanke om en ret, jeg lavede rigtig meget for 15 år siden, og som desværre var gået helt i glemmebogen. Ærgerligt, for den smager så godt, den mætter og så er den bare fyldt med gode smagsoplevelser! Den er endda super hurtig at lave, så en perfekt gæstepasta, når du får gæster i hverdagen! Normalt serverer jeg den med røget laks i strimler, men denne version er med tofu marineret i røget pakrika, lidt god olie og 1 fed hvidløg.
Ingredienser (4 personer)
4-500 gram frisk pasta
1 dl fløde
2 dl creme fraiche 18%
3 æg, kogte og fint hakkede
1 dl finthakket frisk dild
1 dl friskklippet purløg i ringe
½ tsk salt
Friskkværnet peber
200 gram tofu
1 spsk olie, røget paprika og hvidløg til marinering.
Fremgangsmåde:
Kog æggene og marinér tofuen, (dette kan evt. gøres om morgenen, mens du gør klar til morgenmad).
Steg tofu i ovnen 20 minutter ved 180 grader.
Skær æg i små tern – eller to gange gennem æggedeleren, hvis du ejer en sådan, på hver led. Hæld alle ingredienserne (undtagen tofu!) i en tykbundet gryde og varm det op til kogepunktet. Det skal ikke bulderkoge! Lad det simre et minuts tid, så er saucen færdig.
Kog den friske pasta et par minutter, rør pastaen sammen med saucen og fordel på 4 tallerkener. Server sammen med pastaen. Pynt med en dusk dild! Finito, masser af smag og glæde ved bordet..
Server gerne retten med en bønnesalat med rød grape og pinjekerner, find opskriften under salater!