Kostvejledning København – opskrifter og rådgivning

Gulerodshummus med ristede sesamfrø

Når du først har smagt denne hummus, er det svært ikke at juble lidt højlydt. Det gjorde jeg i hvert fald! Er ret vild med den meget lette og cremede konsistens, smagen fra de ristede sesamfrø og gulerod. Det er bare lækkert, og især med ristet brød og en avocado – så bliver det ikke bedre. Ok, måske nogle virkelig lækre tomater eller en frisk rød peber kunne da også blive inviteret, så pyt !

Ingredienser:
150 gram kikærter, udblødes 12 timer og skylles
3 gulerødder
1 stort løg
2 fed hvidløg
4 spsk sesamfrø, tørristede på pande til de tager farve
2 spsk olivenolie
1 tsk salt
1½ tsk spidskommen

Fremgangsmåde:
Kog kikærterne og tilsæt gulerødder, løg og hvidløg de sidste 10 minutter. Blend det hele godt med ½-1 dl af kogevandet, 2 spsk olivenolie, citronsaft, spidskommen og salt. Blend sesamfrøene med en kaffekværn eller m

inihakker og tilsæt til sidst. Gem evt. lidt til pynt på toppen.
Smag til med citron, salt og spidskommen. Du bestemmer selv hvor grov, blød, cremet og stærk din hummus skal være, for det er virkelig en smagssag, hvad man bedst kan lide. Smag dig frem og lav din egen favorit!