Kostvejledning København – opskrifter og rådgivning

Koreansk risgryde med stegte grøntsager og tofu

Jeg får vegetarkassen fra Årstiderne og nogle gange følger jeg opskrifter og bruger de ingredienser der følger med, og andre gange laver jeg selv opskrifter og supplerer fra mit eget forrådskammer. Denne ret fra Korea fik jeg aldrig afprøvet, men det lyder altså ret lækkert, så jeg tænkte, at hvis jeg skrev den ind her, så vil jeg huske at lave den en dag.

Bibimbap med grønt og ristet tofu (2 personer)

200 gram kogte brune basmati ris
4 fed hvidløg
½ chili
4 spsk hoisin sauce
200 gram marineret tofu
1 løg
2 store gulerødder
½ squash
150 gram brune champignon
100 gram frisk spinat
En stor håndfuld bønnespirer
2 æg
2 spsk ristet sesamfrø
Salt og peber

Pil hvidløget og hak det og chilien fint. Kom hoisin sauce i en lille skål og smag til med 2 fed hvidløg og chili. Rist tofuen og læg på fedtsugende papir.
Skyl grøntsagerne, skær dem i små bidder eller tændstikstynde stave og hak spinaten.
Sæt 2 ovnfaste fade i ovnen og varm den let op. Tag dem ud af ovnen og pensl med olie i bund og på siderne. Fordel et lag ris i skålenes bund og evt. lidt op ad kanterne. Bag risene i ovnen i 8 minutter, til de er gennemvarme og sprøde i kanterne.

I en wok varmes olien op og grøntsagerne steges hver for sig. Steg svampe først og krydr dem med hakket hvidløg, salt og peber. Fortsæt med alle grøntsagerne og krydr dem alle med salt, peber og hakket hvidløg. Fordel de stegte grøntsager og tofu i adskilte bunker på risskålene og server med et spejlæg, ristet sesamfrø og lidt hoisinsauce på toppen.

Her et billede fra nettet, så man kan danne sig en ide om hvordan retten skal serveres:
bib