Kostvejledning København – opskrifter og rådgivning

Graham i madpakken

Maj 2015 049 Maj 2015 054
For mange år siden var jeg lidt hysterisk med at skulle have hænderne i bolledejen for at sige det rent ud, så disse boller var en gave sendt fra himlen på mange måder. især fordi man skal skære bollerne ud og ikke forme dem med hænderne 🙂 Oprindeligt kommer opskriften vist fra en svensk kogebogsforfatter, bogen hed noget med madbrød, men jeg har lavet den i over 8 år og bogen er smidt ud for længst. Heldigvis er de så nemme at bage, at opskriften stadig befinder sig på min nethinde. Opskriften giver ca. 20-25 boller.

Ingredienser:
50 gram smør
8 dl vand
½ dl lys sirup
50 gram økologisk gær
16 dl grahamsmel
2 tsk havsalt
7 dl hvedemel

Fremgangsmåde:
Smelt smørret og hæld vandet ved mens det varmer op til max 35 grader. Hæld det i en skål med siruppen og opløs gærret heri. Hæld 3 dl grahamsmel sammen med saltet og rør det lidt rundt. Tilsæt herefter resten af melet og rør det et par minutter. Lad dejen hæve i ca. 30 minutter. Del dejen i to, og rør to lange pølser af hver klump. Skær med en kniv ca. 10 boller og læg dem over på en bageplade beklædt med bagepapir. Efterhæv i 20 minutter og bag bollerne ved 215 grader i ca. 10 minutter. Jeg fylder bollerne med alt fra pålæg, kartofler, hummus, eller som på billedet et spejlæg og tunmousse! Godt med fyldige fibre og protein.