Kostvejledning København – opskrifter og rådgivning

Ærte-porresuppe med ristede squash

Dette er en lækker og nem suppe, til en af de aftener hvor det bare skal gå lidt stærkt, og stadig være sundt. Jeg har altid et par poser ærter i fryseren, fordi de er super sunde og nemme at lave suppe på, lave om til en cremet pesto eller også serverer jeg dem nu bare som de er som det sunde tilbehør, når det skal gå stærkt!

2 personer:
400 gram ærter
3 porrer
2 kartofler
1 stort løg2 fed hvidløg
1 bouillonterning
Vand til det dækker
Pynt: 1 squash i små tern

Fremgangsmåde:
Snit porrer, løg, hvidløg og kartofler og rist i lidt olie eller smør i en gryde. Hæld bouillongvand til det dækker alt det grønne og kog det hele i 15 minutter. Hæld ærterne i og lad det koge op, hvorefter det koger 1-2 minutter. Blend suppen og server med ristede squashtern.

Eller hvis du skal have et lidt større sus, så kan du servere stegt laks eller bacon i tern, suppehorn, kidneybønner eller majskerner til suppen.