Kostvejledning København – opskrifter og rådgivning

Amarantsalat med bagte radiser

Amarant er et meget meget lille frø, der trods sin størrelser er et lille kraftværk af protein. Det passer godt i salater, ligesom couscous og bulgur, men det er langt sundere. Her får de små frø følge af bagte radiser og søde kartofler – man kan også smække et stykke kylling i, så er salaten fyldig og meget mættende.

Ingredienser: 4 personer

200 gram amarant
6 dl vand
10 radiser
1 grøn peberfrugt
4 søde kartofler

Dressing:
3 spsk olie
saften af 1½ lime
2 tsk flydende honning
½ dl hakket basilikum
½ tsk salt
peber

Når de 6 dl vand koger, hælder du amarantfrøene ned i vandet og koger i 20 minutter. Hvis der er vand til overs, hældes det fra og frøene køler lidt af i en skål. Rist de søde kartofler i lidt olivenolie, ca. 10-15 minutter til de er let brunede og møre. Så ristes de halve radiser i lidt smør i ca. 5 minutter. Du vil opdage at det meget skarpe bid fra radissen forsvinder og du nærmest står med en grøntsag der smager lidt af sødlig roe.
Mix dressingen, skær den grønne peberfrugt ud i ringe, bland ingredienserne til salaten og server! Evt sammen med et par lækre fiskefrikadeller.

2015-09-11 13.16.49