Kostvejledning København – opskrifter og rådgivning

Boller i karry med blomkålsris

Den gode gamle klassiker, som alle børn elsker og alle voksne stormer til bordet for. Der er bare noget hyggeligt over retten, der er ikke så meget at diskutere dér 😉
Jeg valgte i dag at undvære ris og rive blomkål i stedet og jeg tænkte faktisk overhovedet ikke over det. En god måde at få færre kulhydrater på, hvis du bliver oppustet i maven af ris. Til børnene blandede jeg blomkål og ris – og der var ingen indvendinger, selv om det var 50/50.

Ingredienser (4-5 personer)
1 blomkålshoved, revet
½ løg
1 fed hvidløg
1 spsk kokosolie

5 dl vand
3 dl ris
½ tsk salt

800 gram hakket skinkekød, eller svine- og kalvekød.
½ løg
2 æg
1 dl havregryn
1 dl letmælk
salt og peber

Karrysauce:
1 lille æble
½ løg
30 gram smør
4 spsk hvedemel
3-4 spsk karry
Vandet kødbollerne er kogt i

Fremgangsmåde:
Lav kødfarsen og stil på køl i 20 minutter. Når farsen har samlet sig, laver du små kødboller på størrelse med valnødder og lægger med en ske i kogende vand (smid evt. et laurbær eller boillon i vandet). Kog bollerne af to omgange! Tag dem op med en hulsi og læg dem til side efterhånden som de bliver færdige. Nu kan du bruge vandet i gryden til din karrysauce.

Løg og æble snittes og rives til saucen. Opvarm smør og rist karryen godt igennem, ca. 1 minut. Hæld løg og æble på, og efter det er rørt godt sammen med smør og karry, drysser du hvedemel på til det er opsuget i massen. Hæld lidt kogevand fra kødbollerne på, lidt efter lidt, til alt er i gryden og saucen koges stille op, og simre 10-20 minutter ved svag varm. Smag til med salt og peber og hæld kødbollerne i.

Riv blåmkålet på den grove side af at rivejern, eller i en foodprocessor. Rist det i kokosolie sammen med et halvt løg og et fed presset hvidløg, i ca 6 minutter. Server som ris, eller bland det med ris!
Her serveret med drys af blandt andet karry, peanuts, kokos, rosiner og ananas. Men man kan også bruge abrikoser, cornichoner, mango, rød peber eller bananer. Jeg lavede også nogle asiatiske broccoli, der var vendt i 2 spsk olivenolie, 2 spsk soja og 1 fed hvidløg og fik 20 minutter i ovnen ved 190 grader. Yummie… og velbekomme..