Her kommer en klassiker, som jeg altid bestiller når jeg er på restaurant i sydeuropa. I stedet for ricotta, som klassikeren byder på, har jeg brugt hytteost, som er fuld af protein og mere fedtfattig, men samtidig meget velsmagende. Opskriften rækker til 8-10 personer
500 g friske pastaplader
Fyld:
700 g hakket spinat
3 dl hytteost, 4,5%
3 øko æg
1 spsk salt
1 løg
2 fed hvidløg
Revet muskatnød
Friskkværnet peber
Sauce:
3 dåser flåede tomater
1 spsk oregano, tørret
2 fed hvidløg
En smule peber, salt og sukker
1 lille dåse tomatpure, koncentreret
250 gram dansk mozzarella
100 g Grana Padano parmesan ost
Fremgangsmåde:
Pres vandet fra den frosne spinat og bland den med hytteost, æg, løg og hvidløg og krydr den med salt, peber og muskatnød.
Kog tomaterne op med koncentrat, oregano, salvie, hvidløg og lidt peber, salt og sukker. Hæld kogende vand i en skål og dyb pastapladerne kort i vandet, læg dem i et fad, og sæt 1-2 spiseske fyld af spinat og hytteost på pladen og fold den sammen, og læg den med folden nedad i fadet. Når alle pladerne er foldet sammen og lagt side om side, hælder du tomatsaucen over og drysser med revet eller finthakket mozarella. Bages i ovnen i ca 35 minutter ved 190 grader. Du kan forberede frem til dette trin og så varme op ved 170grader, før I skal spise. Inden servering drysses med frisk basilikum og friskrevet parmesan.