Kostvejledning København – opskrifter og rådgivning

Gnocchi med græskar og friske tomater

Gnocchi er comfort food for mig. Jeg ved godt, at der ikke er forbundet noget nostalgi omkring dem, for jeg fik dem ikke i mamas køkken da jeg var lille. Men de får en følelse af MMMMmmmmm frem i mig, en rar og varm følelse af at komme hjem og blive hygget om. Måske var jeg italiener i mit tidligere liv og levede af gnocchi 🙂 Sådan føles det i hvert fald. Og hvis du ikke har prøvet at stege dem, så gør lige dig selv en tjeneste og spring ud i det en dag. Du koger dem 3 minutter og lader vandet dryppe af og så op på en glohed pande med smeltet smør og rist dem godt til de er gyldne. Man kan også vende dem i olie, direkte fra pakken og smide dem i en varm ovn i 10 minutter. Så bliver de bare så lækre og sprøde uden på, men stadig bløde og yummie indeni. Ren fornøjelse!

I sidste uge lavede vi græskargnocchi med græskar på. Vi havde bestilt en vegetar måltidskasse fra Årstiderne,. Jeg har aldrig prøvet deres måltidskasser før, men det var en succes. Det var SÅ nemt. Alt lå i kassen, råvarer, grøntsager, saucer, dressinger, you name it.. Jeg er fan! Let og lækkert og 4 varierede måltider til en travl uge havde jeg bestilt!

Så jeg deler lige opskriften med jer her, for det var utrolig nemt og kan sagtens overkommes uden en måltidskasse..

2 personer
Gnocchi med græskar og tomater
400 gram græskargnocchi

1 mindre butternutsquash
1 løg
Bredbladet persille til pynt
1 bakke gode cherrytomater
3 spsk frisk parmesan i små tynde flager eller lidt revet cheddar (ikke i opskriften, men det smager godt!)
1 fed hvidløg

Fremgangsmåde:
Skær løg i fine tern og græskar i lidt større tern ca, 1×1 cm. De skal ikke være alt for store. Rist dem i lidt smør på en pande og tilsæt lidt ramsløg salt eller bare salt og peber. Lad dem småsimre 15 minutter til græskarene er møre.
Skær tomaterne i tern og pres et fed hvidløg over dem og rør rundt, lad det trække et par minutter.
Kog gnocchi efter foranvisning på pakken.
Hæld de kogte gnocchi i en skål, top med græskar og til sidst tomaterne og en buket bredbladet persille.

Billeder fra mobil januar 2016 049