Kostvejledning København – opskrifter og rådgivning

Jacobusboller

Brød 2015 2 003

3 dl vand
2 dl blandede korn og kerner
½ dl havregryn
3 dl kærnemælk
salt
40 gram gær
200 gram grahamsmel
480 gram hvedemel

Søde små muffinsboller, der kan serveres til suppe, i madpakken eller såmænd også på morgenbordet med en god skive ost. Kog 3 dl vand, tag gryden af varmen og hæld 2 dl blandede korn, knækkede kerner og frø ned i vandet og lad det trække et par minutter. Hæld kærnemælk i og smuldr gær ned i dejen. Tilsæt salt og de to slags mel og ælt til dejen føles smidig og god. Lad dejen hæve 45 minutter. Gør hænderne våde og form små boller, som mases ned i bunden af formene. Lad dem hæve igen i 20 minutter. Pensl med æg, mælk eller vand og hæld masser af birkes på. Bag dem på 215 grader i ca. 12-15 minutter – alt efter ovnens personlighed.