Kostvejledning København – opskrifter og rådgivning

Lun blomkålssalat med asparges og kartofler

Blomkål er en skøn spise, enten rå hvis man kan lide kål, eller stegt for en mildere smag.
Her kommer en opskrift på en let sommersalat, der stadig har mange kostfibre med sig pga. blomkålen.

Ingredienser:
(4 personer)
1 blomkål
15 asparges
10 mindre, nye kartofler
1 hjertesalat
Rød chili
Kapers
Persille- eller ruculapesto

Fremgangsmåde:
Kog de nye kartofler med skræl i ca 14 minutter, lad det trække i vandet et par minutter. Når de er kølet let af kan du skære dem i halve eller kvarte.
Skyl og skær blomkål, asparges og salat ud. Steg asparges og blomkål et par minutter på en pande, til blomkålen er let brunet. Anret salaten på et fad. Bland kartoflerne med resten af grøntsagerne og vend et par spsk pesto over salaten, pynt med lidt fintsnittet chili eller kapers, efter smag.