Okonomiyaki er navnet på en japansk kålæggekage, der smager så englene synger. I den tradtionelle version, skal du bruge sauce og mayonnaise som på billedet, tilsætte bacon, andet kød eller rejer, og drysse med Aonori tang samt katsuobushi (tørrede flager af bonito tun) som tilføjer autencitet til okonomiyakien. Min egen version er vegetarisk og med hjemmelavet sauce. Men der findes okonomiyaki sauce og mel, som kan købes i en japansk købmand samt Kewpie mayonnaise, for den helt rigtige smag 🙂
Start med dressingen:
2 spsk sød soja
1 spsk sesamolie
1 tsk revet ingefær
1 tsk finthakket rød chili
1 spsk honning
Pisk det hele sammen og stil til side.
Omeletten:
100 gram hvede- eller grahamsmel
½ dl vand
2 æg
en god stor håndfuld kål
en god håndfuld bønnespirer
1 stor gulerod
3 forårsløg
to tsk revet ingefær
Sådan gør du:
Pisk vand og mel godt, hæld ægget i og pisk igen. Rør de snittede grøntsager i og rør dem godt sammen med dejen. Fordel skefulde af massen på en pande med varm olie (1 spsk kokosolie)
Pres de små bunker af grøntsagsmasse sammen, så de ligner en omelet og steg i 3 minutter. Vend omeletten og steg yderligere 2 minutter. Skru lidt ned for varmen og giv omeletten 3-4 minutter mere. Den må godt være lidt crunchy og brunet. Dryp med dressing og servér med friske salatblade.
Herunder billedet fra Bansai Restaurant, sådan skal den autentiske version se ud med mayonnaise og aonori tang flager! MUMS…