Min kærestes datter på 16 år spurgte mig en søndag, om vi ikke skulle lave cheesecake snart, og som den allerstørste cheesecake-elsker, var jeg straks med på idéen. Så næste gang vi var sammen, blev der handlet til Oreo cheesecake og så blev der produceret i køkkenet af Cecilia, Isabelle og Elias. Resultatet var fantastisk og der kan ikke gå længe før vi genoptager succesen!
Ingredienser:
Bund:
16 alm. størrelse oreo kiks
70 gram smeltet smør
Fyld:
400 gram Philadelphia smøreost
200 gram 38% creme fraiche
50 gram rørsukker
Korn fra 1 vanillestang
2 spsk citronsaft
Knuste oreos
Server med friske jordbær
Knus kiksene i en plastikpose, der hamres ned i køkkenbordet. Hæld alle krummerne i en skål og bland med det smeltede smør. Pres det ned i en form på ca. 26 cm og sæt den i køleskabet en halv times tid. Imens blander du ost, creme fraiche, rørsukker, citron og vanille. Til sidst hakkes 6-7 kiks og tilsættes massen, der hældes i formen. Lad det stå på køl, gerne til dagen efter og server med friske jordbær, og evt. et par strimler økologisk lime eller citronskal.