Kostvejledning København – opskrifter og rådgivning

Oreo cheesecake

Salater til forside 020 Salater til forside 017
Min kærestes datter på 16 år spurgte mig en søndag, om vi ikke skulle lave cheesecake snart, og som den allerstørste cheesecake-elsker, var jeg straks med på idéen. Så næste gang vi var sammen, blev der handlet til Oreo cheesecake og så blev der produceret i køkkenet af Cecilia, Isabelle og Elias. Resultatet var fantastisk og der kan ikke gå længe før vi genoptager succesen!

Ingredienser:

Bund:

16 alm. størrelse oreo kiks
70 gram smeltet smør

Fyld:

400 gram Philadelphia smøreost
200 gram 38% creme fraiche
50 gram rørsukker
Korn fra 1 vanillestang
2 spsk citronsaft
Knuste oreos

Server med friske jordbær

Knus kiksene i en plastikpose, der hamres ned i køkkenbordet. Hæld alle krummerne i en skål og bland med det smeltede smør. Pres det ned i en form på ca. 26 cm og sæt den i køleskabet en halv times tid. Imens blander du ost, creme fraiche, rørsukker, citron og vanille. Til sidst hakkes 6-7 kiks og tilsættes massen, der hældes i formen. Lad det stå på køl, gerne til dagen efter og server med friske jordbær, og evt. et par strimler økologisk lime eller citronskal.