Kostvejledning København – opskrifter og rådgivning

Pastinak hummus

En dag efter jeg havde lavet rodfrugt-fritter stod jeg tilbage med 2 pastinakker og vidste ikke helt hvad jeg skulle stille op med dem.Efter et par overvejelser endte de i en frisk hummus, der på alle måder kan erstatte den traditionelle!

Ingredienser:
2 mellemstore pastinakker
1 lille løg
1 fed hvidløg
Saften af en halv citron
½ tsk salt
15 stk cashewnødder, uden salt (1 dl)
0,5 dl olivenolie, ekstra jomfru

1,5 dl bouillon, flydende
3 store soltørrede tomater (ikke i olie)

Fremgangsmåde:
Hæld 1 dl cashewnødder op i en skål og dæk med vand. Lad dem stå og trække i vandet i ca. 2 timer. Skær pastinakker og løg i tern og bag dem og hvidløget i ovnen i 35 minutter ved 180 grader. Tag fadet ud og hæld grøntsagerne i en foodprocessor sammen med resten af ingredienserne. Hvis massen bliver for tør, kan du spæde op med mere bouillon. Når konsistensen er som du kan lide den, hældes hummus’en i et glas og opbevares i køleskabet i en uge. Server på ristet brød eller som dip til grøntsagsstave.

2015-06-20 18.58.33