Kostvejledning København – opskrifter og rådgivning

Ristede gulerodsstave med hvidløg og persille

Gulerødder er megasunde, og man kan spise mange af dem, for at holde sulten væk og samtidig få gode fibre og vitaminer.
Her i lun version, som er lækker snack til mange retter.

Ingredienser (3 personer):
4-6 gulerødder
1 potte med persille
2 fed hvidløg
Saltede mandler eller ristede hasselnødder

Fremgangsmåde:
Skær gulerødderne i stave
Rist dem i olie et par minutter, pres hvidløget over og steg med ½-1 minut, hæld ½ dl bouillon eller rosevin over, og lad simre i 2 minutter. Når væsken er næsten væk, hælder du persillen over og lader den falde sammen. Tag retten af, og hæld i en skål. Når den er dampet lidt af hældes de hakkede mandler eller nødder over. Du kan også bruge Dukkah over, i stedet for nødder.