Kostvejledning København – opskrifter og rådgivning

Romanesco med sorte bønner

Romanesco kål er en slags blomkål, dyrket i de sidste 500 år i Italien. Den ligner en kålart fra rummet, så uvirkelig og på samme tid eventyrlig smuk at kigge på. Her er den let kogt og blandet med sorte bønner, hvidløg og rødløg. Meget enkel salat, der mætter godt. Spis den med groft flute til nærmest hvilken som helst ret. Jeg spiste den til en lasagne, hvor pladerne var lavet af aubergine skåret i tynde skiver.

1 Romasnesco
150 gram sorte bønner, udvandet og kogte efter posens anvisning.
1-2 rødløg
2 fed hvidløg
1 dl vin eller bouillon
salt og peber
Olie til stegning

Rist hvidløg og rødløg 5-6 minutter ved svag varme, tilsæt kålen i små buketter og hæld enten hvidvin eller vand med grøntsagsbouillon ved (1 dl) og lad det simre 2 minutter. Tilsæt bønnerne og smag til med salt og peber, og server når bønnerne er varmede.